Verschil in motivatie, inspiratie en gedrag in Social Media in de afgelopen 5 jaar

Social Media motivatie en inspiratie! Wat motiveert en inspireert mensen in Social Media? Welk gedrag ontstaat hierdoor? Er is veel veranderd in wat internetgebruikers motiveert in Social Media in de afgelopen 5 jaar. Waren we in 2014 met name gefocust op het in contact blijven met onze vrienden, zie je dat dit in 2019 niet meer de grootste motivator is wereldwijd. In Europa en Noord Amerika is dit in vergelijking met andere continenten, nog wel een behoorlijke drijfveer. We zitten meer uren online per dag, waar besteden we die uren aan?

motivatie inspiratie social Media blog MIXmarketing

De verschillen in de afgelopen 5 jaar

Globalwebindex deed onderzoek hiernaar en plaatste dit in een infographic die je met het geven van je persoonlijke informatie kunt downloaden. Hieronder in het kort een paar inzichten en verschillen gemeten over de afgelopen 5 jaar. Waarom loggen voor internet gebruikers in op Social Media Platforms?

  1. We spenderen gemiddeld 2:24 uur op Social Media. Dat is bijna een uur meer dan in 2014.
  2. Lezen van actualiteiten en nieuws in Social Media is de grootste motivator 39%.
  3. De grootste daler is het in contact blijven met vrienden, van 55% in 2014, naar 38% in 2019.
  4. Gebruikt 29% van de internetgebruikers Social Media voor het vinden van producten en diensten.
  5. Zet 26% van de Millennials (23-36 jr.) Social Media in om zakelijk te netwerken.
  6. Toename van 45% van alle internetgebruikers die een Social Media pagina van een Brand /merk hebben bezocht.

De inzichten in Social Media motivatie en inspiratie zijn goed te gebruiken in de Content Strategie voor jouw organisatie of bedrijf? Wat is het gedag van je publiek? Wat motiveert en op welk moment in de Customer Journey? Wie kun je betrekken als Social Ambassadors? Nog geen Content Strategie en wil je hier meer over weten? Lees dan eens het trainingsaanbod of stuur een mail aan ria@mixmarketing.nl

Ria Luitjes

Meer weten over Ria Luitjes? Volg of connect gerust op LinkedIn. Graag met een persoonlijk berichtje.